چای سفید لطیف ترین چای هاست. تلخ نیس، طعم ملایم و شیرین داره. بیشتر در استان فوجیان چین تولید می شه و محصول بهاره و چین اوله. چای سفید در مقایسه با بقیه شکلای جور واجور چای مانند چای سبز و مشکی از مقدار خیلی بیشتری آنتی اکسیدان برخورداره از این رو دارای فایده های درمانی بسیاریه.

در اصل چای سفید، جوونه های گیاه چایه؛ یعنی قبل از باز شدن و شکوفا شدن برگ چای، جوونه اونو که یه غلاف کرک دار نقره ای داره، می چینند.

 چای سفید مثل چای سبز تولید شده از برگای گیاه "کاملیا سینسیس" است.

در روند تخمیر (از وقتی که برگ چای چیده می شه تا وقتی که در برابر هوا قرار میگیره و تخمیر می شه) تغییراتی در ترکیبات چای اتفاق می افته؛ طوری که مقدار کافئین در چای سبز و سفید به اندازه چشم گیری کم میشه.

پلی فنولایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارن در چای مشکی خیلی کم هستن که با نام کاتچین شناخته می شن.

مقدار کاتچینا در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای مشکی خیلی کم هستن.

بر خلاف شکلای جور واجور چای که با آب جوش درست می شه، پیشنهاد می شه چای سفید با آبی با دمای کمتر از دمای آب جوش حدود 75 تا 85 درجه سانتی گراد جفت و جور شه، بدین منظور باید آب رو جوش آورد و بعد صبر کنیم تا دمای اون کم شه، بعد با اون آب چای سفید رو دم می کنیم.

بعضی از فایده های درمانی چای سفید عبارتند از:

• فشارخون رو کم می کنه.

آنتی اکسیدانای موجود در چای سفید باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش دچار شدن به مریضیای قلبی و هم سکته مغزی می شن.

• از دچار شدن به سرطان پیشگیری می کنه.

آنتی اکسیدانا از ایجاد آسیبای داخلی سلول ها به وجود اومده به وسیله وجود رادیکالای آزاد پیشگیری کرده و باعث به کمترین حد ممکن رسوندن تغییرات یهویی و مضر بدن شده که ممکنه منتهی به بروز شکلای جور واجور سرطان ها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات شه.

• خواص ضد باکتری و ضد ویروسی داره.

این فایده فقط واسه چای سفید نیس که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی داره بلکه تموم شکلای جور واجور چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید می شن، دارای اینجور خواصی هستن.

• واسه پایین آوردن کلسترول موثره.

یه جور آنتی اکسیدان با نام "کاتچین" در این نوع چای هست که کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون می کنن. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگا و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می کنن.

• واسه سلامت پوست خوبه.

چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری می کنه. کارکرد سلولای پوست رو بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت می کنه. هم اینکه، پوست رو جوون می سازه. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدانه.

آنتی اکسیدانا در برابر آسیب رادیکالای آزاد، از بدن مراقبت می کنن. رادیکالای آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلولای پوستی می شن.

• به سلامت استخون کمک می کنه.

چای سفید هم اینکه باعث می شه تا کسائی که اونو می خورن، تراکم استخوانی بالاتری داشته باشن. جلوگیری از شکستگیای استخوانی و درمان آرتریت هم یکی دیگه از فواید چای سفیده.

• واسه سلامت دهن و دندون خوبه.

چای سفید دارای فلوراید زیادیه و از خرابیای دندون و از همه مهم تر، رشد پلاکای دندانی پیشگیری کرده و هم باعث خوشبو تر شدن دهن می شه.

 ویتامینا و مواد معدنی

ویتامینای چای:

ویتامین بی 1 (تیامین) – کمک به تولید انرژی از راه تبدیل غذا. افزایش اشتهاء و بهبود گوارش. لازم واسه رشد و تولید مثل.

ویتامین بی 2 (ریبوفلاوین) – سلامتی پوست، چشما و اعصاب. متابولیسم انرژی.

ویتامین بی 6 – کمک به آزاد شدن انرژی غذا و افزایش متابولیسم شکلای جور واجور پروتئین.

ویتامین سی (اسید اسکوربیک) – بهبود زخم و بازسازی شکستگی. مقابله با بعضی شکلای جور واجور شایع عفونتای ویروسی و باکتریایی.

ویتامین کا – پیشگیری از لخته شدن خون و کمک به متابولیسم استخون.

کاروتن – پس از گوارش، به ویتامین آ تبدیل می شه. بهبود بینایی و سلامتی پوست.

اسید فولیک – ساخت گلبول قرمز و ژن

مواد معدنی (چای، پر از مواد معدنیه):

منگنز – لازم واسه رشد و نمو بدن.

پتاسیم – لازم واسه حفظ ضربان عادی قلب.

روی – لازم واسه رشد و نمو اندامای تناسلی و کمک به بهتر شدن زخم.

فلور – مراقبت از دندانا و تقویت استخوانا.

پلی فنلها (چای، پر از شکلای جور واجور آنتی اکسیدانه):

فلاونویدها و کتچینا، گروهی از ترکیبای پلی فنلی هستن. این مواد، مانع عمل رادیکالای سرطان زا و بیماریای قلبی می شن.

نوشیدن چای سبز، باعث کاهش قند خون مبتلایان به دیابت می شه.خوانندگان دیابتی، شاید تا الان موفق به کاهش قند خونشون از راه رژیم غذایی شده باشن، اما حالا می تونن با چای سبز هم، به ثبات اندازه قند خونشون کمک کنن.

منبع : pardad.ir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *